zondag 11 september 2011

Dag 2: Miami Beach - het verhaal


Gisteravond boven de laptop zo'n beetje in slaap gevallen, dus na twee foto's had ik het wel gehad.

Het was een vermoeiend dagje. Heel vroeg opgestaan om de zonsopgang te gaan bekijken op het strand. Helaas waren we toch net te laat. Toen maar wat rondgeslenterd op de nog verlaten straten van het Art Deco district. S' avonds is het op z'n mooist met alle neonlichten. Maar zo in het ochtendlicht en zonder bezopen toeristen had het ook z'n charmes.

Ocean Drive in het ochtendlicht
Daarna terug naar het hotel om even te douchen. We waren al nm. zeiknat van het zweet, het zou een snikhete dag worden. En waar kun je dan beter afkoelen dan in de oceaan? In de auto dus en naar Haulover Beach Park gereden. Dit is het enige strand in Florida waar nudisme getoloreerd wordt. Heerlijk lekker een dik uur in ons blootje in het water gelegen.
Maar om niet helemaal in de zon te verbranden zijn we toch maar weer de auto in gestapt en de ergste middaghitte in wat malls (overdekte winkelcentra) ontvlucht. Niks gekocht overigens. Miami kent bijna geen cd-winkels en de gitaarzaken zijn ook niet echt geweldig. Bovendien zit je uren in de auto van het ene uiterste puntje van de stad naar de andere. En dan zullen we over het navigatietalent van Caro maar zwijgen.

Herken je de auto? Van de eigenaar van Miami Ink!

Toen het tegen de avond begon te donderen en er onweersluchten in de verte verschenen zijn we snel naar Watson Island gereden. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over de skyline van downtown Miami (kijk maar eens naar CSI-Miami, in de leader zie de het heel duidelijk).
En onweerslucht geeft vaak de mooiste zonsondergangen. Nou deze was echt spectaculair! Alleen was het halve eiland afgezet wegens filmopnames. En het stukje strand wat we gevonden hebben stikte van de muggen en ander ongedierte. Arny's benen zaten onder de bulten!
Maar het was het waard, zie de foto bovenaan! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten