zaterdag 17 september 2011

Dag 9: Sanibel Island

Vanochtend om 8 uur op Cedar Key weggereden. De Marshlands (mangrovewoud dat langzaam in moeras veranderd) zagen er prachtig uit met laaghangende mist. Helaas was er nergens gelegenheid om te stoppen om een foto te maken. Of de weg was te smal of je zakte meteen diep in de blubber. En er is natuurlijk nog een optie, je maakt een aligator wakker die je als ontbijt ziet.
Eerste stop was Tampa. Daarna door naar Fort Myers waar we onze jaarlijkse gitaar moesten oppikken (Fender Jaguar in een zeldzame uitvoering).
Ondertussen zaten we al zo'n 5 uur in de auto en het begon behoorlijk heet te worden. Sanibel Island zou nog maar een half uurtje zijn. Maar helaas werd er ook op zaterdag flink aan de weg gewerkt en moesten we flink omrijden. Toen we op Sanibel aankwamen waren we dan ook behoorlijk gaar. We waren bijna via Naples omgereden, ons logeer adres voor morgen. 
Eerst maar eens snel het strand opgezocht en ter verkoeling in de golf van Mexico gedoken. We hadden het strand zowat voor ons alleen.....

Terug naar ons hotelletje nog even aan het zwembad gelegen en toen besloten om Naples morgen over te slaan en door te rijden naar Key West. Tis een hele lange rit, maar door de wegwerkzaamheden is Naples bijna onbereikbaar, hebben we vandaag ondervonden en kunnen we beter rechtstreeks naar de Highway rijden. Daarna via de Everglades naar de Keys. De vorige keer dat we deze mooie route gereden hebben hadden we een tropische storm. Dus we nemen dit keer onze tijd om af en toe de Everglades te gaan bekijken... Aligatorstaart als ontbijt! Even de rollen omdraaien!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten